Wekelijkse cursus

Een cursus keramiek! Een bezigheid die je afleiding en rust geeft.
De lessen zijn niet groeps- maar individueel gericht. Hierdoor is de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
U krijgt alle ruimte waardoor u zich het werken met klei helemaal eigen kan maken.
Er kan en mag van alles gemaakt worden, bv. een beeld(je), vaas, schaal, geurbrander, potten, sierbollen enz. teveel om op te noemen.
Niet alleen het maken van gebruiksvoorwerpen zoals een vaas of een schaal is mogelijk, maar ook werkstukken naar eigen idee en fantasie.

Tussentijds instappen is geen enkel probleem omdat ieder individueel aandacht krijgt.
Ons atelier is gezellig en licht en vele gereedschappen en hulpmiddelen staan klaar om mooie en leuke werkstukken te kunnen maken, bv vele drukvormen, een kleipers, kleiwals enz.
Ook hebben we een strengenpers waardoor de klei “gekneed” wordt, en klaar is voor gebruik, daardoor ook goed geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen ed.
Onze ovens zijn computer gestuurd, daardoor is het hele stookproces tot op de graad nauwkeurig te sturen en is de kans op breuk en scheuren minimaal.
Nadat het werkstuk is gebakken is het mogelijk om het te glazuren, we hebben momenteel keus uit 85 kleuren, egale kleuren en de mooiste effect glazuren.

Tijdens de schoolvakanties worden er geen cursussen gegeven maar in overleg organiseren we wel kinderfeestjes en workshops.

Bezoek ook onze Facebook pagina, https://www.facebook.com/keramischatelier.dehei, daar worden regelmatig foto’s geplaatst van de resultaten van de workshops en zijn er eventuele nieuwtjes en acties te lezen.